Pages

Cinta Akan Lebih Indah Andai Kamu Dan Si Dia . . . .

Reactions: 


Tetapkan waktu tertentu setiap minggu untuk menghabiskan waktu selama dua jam dengannya tanpa ganggu dari sesiapa pun . 
Jika kamu terpakse melakukan sebaran kerja cuba menundanya di waktu yang lain .

-> Selalu sediakan kertas dan pen ke mana sahaja kamu pergi . Gunakannya untuk menulis pesanan-pesanan mesra ketika kamu berada di mana-mana contohnya di ketika menunggu giliran di bank . Jika kamu mempunyai PDA atau smart phone kirimkan pesanan mesra melalui e-mel .

-> Di hari-hari yang sibuk luangkan waktu sejenak untuk mengirimkan pesanan SMS atau menirimkan ringtone lagu cinta kenangan, pesanan bergambar (MMS) misalnya gambar bunga atau makanan kesukaannya .


-> Buatlah suprise party untuknya dan satu-satu tetamu yang datang ialah kamu!

-> Buatlah album foto bersama yang mengandungi gambar-gambar lama dan baru kamu dan dia . Kemesraan pasti akan kembali membara .

-> Menonton filem romantis bersama . Kamu dan dia mungkin akan terfikir alangkah romantisnya andai kamu dan dia jadi seperti hero dan heroin dalam filem tersebut .

-> Sentiasa menganggap si dia paling istimewa dan utamakan dia dalam segala hal .

-> Sesekali tidak salah kamu membuat kejutan membelikan dia sebarang hadiah walaupun bukan pada hari lahirnya . Sekurang-kurangnya si dia tahu kamu sentiasa mengingatinya walau di mana kamu berada .

-> Bawa si dia ke tempat yang paling disukainya . Kamu pasti akan gembira melihat si dia sentiaa tersenyum .

-> Membelikan si dia novel dan buku cinta yang dapat memberi sumber inspirasi padanya untuk menjadi seorang kekasih yang sempurna .


Kamu perlu tahu . . .
=> Hati-hati dengan cinta, kerana cinta juga dapat membuat orang sihat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kaya menjadi miskin, jika cintanya itu disambut oleh para pecinta PALSU .

=> Siapa pun boleh menghayati cinta, tapi tak seorang pun pandai menilai cinta kerana bukanlah suatu objek yan bisa dilihat oleh mata kasar, sebaliknya cinta hanya dapat dirasakan melalui hati dan perasaan .

=> Cinta sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cinta menjadi dirinya sendiri dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan . Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya .


TERIMA KASIH coz sudi baca :) follow me k

0 sangat awsome !:

Post a Comment